Elérhetőségek:

ALA-FONT KFT.
kamion és pótkocsi alkatrészek

6000 Kecskemét,
Bethlen Gábor krt. 46.

+36-76/485-906
+36-76/417-228
+36-20/955-6756
+36-30/955-6756

alafont@alafont.hu

Nyitva tartás
H-P: 8:00-17:00 és 18:30-19:00
Szo: 8:00-12:00


Logók:

Bemutatkozás

Tisztelt Ügyfelünk!

Az ALA-Font Kft. tulajdonosi működtetésű családi vállalkozás, 3,5 tonna feletti teherautó, kamion és pótkocsi alkatrészeket forgalmazunk. Vállalkozásunk gyökerei a 70-es évekig nyúlnak vissza, hátunk mögött több évtizedes szakmai tapasztalattal.

Sok cég bemutatkozó oldalán az alábbi sablon szöveg olvasható: "Náluk a cél a maximális vevői elégedettség, a vevői igények maximális kiszolgálása, stb". Nálunk is! De vajon tudjuk-e, mik a vevő igényei? Sőt, vajon tudják-e maguk a vevők, mik is az ő igényeik?

Feltettük a kérdést: mi a legfontosabb az ügyfeleknek? "Jó minőségű terméket szeretnénk, gyorsan, lehetőleg kedvező áron." Vegyük sorba ezt a három kívánságot.

Melyik termék jó minőségű? Amire rámondja az eladó? Amire rámondja a szerelő? Aminek a nevét már hallotta a tulajdonos? Tévedhetnek? Igen! Az a prémium minőség, amit a járműgyártó gyári, első beépítési minőségként (OE) elismer. Vagyis ha vennénk egy új teherautót, kamiont vagy pótkocsit, akkor ezt a fékbetétet, szelepet, lámpát találnánk meg rajta.
A közhiedelemmel ellentétben egyik teherautó és pótkocsi gyártó se gyárt évtizedek óta se fékbetétet, se szelepet, se lámpát, ezeket az alkatrészeket nagy sorozatú és olcsó gyártására specializálódott beszállítóktól vásárolják. Ezt a prémium minőségű alkatrészt kétféle formában lehet megvásárolni, eredeti járműgyártói csomagolásban, nem csekély felárral, vagy magának a beszállítónak a csomagolásával, jókora árelőnnyel. Az ALA-Font Kft. a prémium minőségű kamion és pótkocsi alkatrészek forgalmazását tűzte ki célul. Mert hisszük, hogy vevoinknek fontos a jó minőség. Visszatérő ügyfeleink hűségesek hozzánk, mert az eredeti minőségű termékeket nem cseréljük le silányabbra, raktárkészletünk legnagyobb részben gyári minőségű termékekből áll.

Azonban pénz beszél, kutya ugat. A prémium kategóriás termékeknél minden esetben lehet találni akár 100 olcsóbb gyártót is. Igen, ezek valóban olcsóbbak, mint a gyári, első beépítési prémium minőségű termék. De ki vesz drágább terméket, ha van olcsó is? Szerintünk tévedés, hogy a vevők egyszerűen olcsón szeretnének alkatrészt vásárolni. Nem. A vevők a kedvezőbb ár/érték arányú alkatrészeket keresik. A legolcsóbb alkatrész sokszor csak arra jó, hogy a korábban meghibásodott alkatrész helye ne maradjon üresen a teherautón. Ki szeret olcsó silány vacakot venni? Ki szeret éjszaka menteni menni lerobbant kamion után, akár több ezer kilométert is? És ugyan ki szeret milliós összeget kifizetni lerobbant jármű autópályáról való levontatásáért? Sokszor kiderül, hogy az olcsó alkatrész volt a legdrágább, először megvettünk a semmire nem való alkatrészt, majd másodszor meg kellett vennünk a jó minőséget, fizetni a kétszeres munkadíjat, a kamion javítását. Igaz a mondás, mely szerint nem vagyunk annyira szegények, hogy megengedhessük magunknak a legolcsóbbat.

De ami a legrosszabb: mi az, ami még a silány minőségnél alkatrésznél is többe kerül a teherautó tulajdonosának? Az egy helyben veszteglő kamion. A fuvarozó megrendelője elégedetlen: késik a szállítmány, hiába várja a kamiont és a rakományt. A válság éveiben az elégedetlen megrendelő gyorsan talál magának másik fuvarozót megbízható kamionnal, a jól fizető, korrekt megrendelőt manapság lasszóval kell megfogni.

A gyorsaságot és pontosságot kiemelten szem előtt tartva, Kecskeméten egyedülálló módon vállaljuk, hogy a 12.00-ig megrendelt kamion és pótkocsi alkatrészek legkésőbb 16 órakor átvehető telephelyünkön, ha az belföldi raktárban rendelkezésre áll. Tudjuk és értjük: a teherautónak másnap muszáj fuvarba mennie, az este megérkező áru megmenti a kamiont a munkából való kieséstől, ezért szintén egyedülálló módon a délután rendelt kamion és pótkocsi alkatrészek esti rendes nyitva tartási időben 18.30 óra után ugyancsak átvehető.